Skip to main content Skip to main navigation

Hvordan dækker firmapensionsordninger og sundhedsforsikringer under Covid-19?

27 marts · 2020

Som følge af denne corona-pandemi modtager vi mange spørgsmål fra virksomheder om, hvordan firmapensionen og sundhedsforsikringen dækker. Derfor giver vi dig her et kort overblik.

Firmapensionsordninger & sundhedsforsikringer

Udgangspunktet for firmapensionsordninger er, at det er de helt almindelige forsikringsbetingelser for jeres pensionsordning og sundhedsforsikring, der er gældende, når pensionsselskaberne skal vurdere udbetalinger som følge af coronavirus/COVID-19.

Der er dog små variationer fra selskab til selskab, og derfor står vores rådgivere klar til at give jer et klart overblik over, hvordan lige netop jeres pensions- og sundhedsordning dækker jer. Et klart overblik er især vigtigt i en tid som denne, da vi i øjeblikket oplever, at flere selskaber løbende tilpasser deres vilkår til situationen.

 


Behandling omfattet af sundhedsforsikring

Opdateret 6. maj 2020: Danmark er trådt ind i en ny fase, når det gælder den sundhedsmæssige håndtering af situationen omkring Covid-19.

Det betyder konkret, at det private sundhedsvæsen i form af privathospitaler og behandlere igen er begyndt at tilbyde undersøgelser, behandlinger og operationer. Ifølge Sundhedsstyrelsen sker åbningen for bedre at kunne behandle de borgere, der ikke er smittet med corona.

Derudover har Sundhedsstyrelsen opdateret deres retningslinjer for behandlere som fysioterapeuter, kiropraktorer, psykologer og osteopater. Retningslinjerne opfordrer til, at telefon- og videokonsultationer fortsat skal udgøre den primære kontakt mellem behandlere og deres patienter.

Ligeledes anbefales det, at behandlinger, der kræver tæt kontakt begrænses til det mest nødvendige med udgangspunkt i en faglig vurdering af eventuelle symptomer på smitte.

Det betyder, at fysioterapeuter, kiropraktorer og osteopater som udgangspunkt kan behandle akutte smerter i eksempelvis nakke og hoved, genoptage behandlingsforløb samt sætte nye behandlinger i gang for patienter, som lider af ikke-livstruende symptomer som f.eks. kronisk træthed og koncentrationsbesvær.

Ligeledes henstiller Sundhedsstyrelsen til, at forløb med gruppeaktiviteter som f.eks. fællestræning om muligt konverteres til individuelle forløb. Hvis det ikke er muligt, henviser styrelsen til de generelle regler om, at maks. 10 personer bør forsamle sig og derudover holde minimum 2 meters afstand til de andre holddeltagere.

Er I tvivl om, hvordan jeres medarbejdere er dækket af jeres virksomheds sundhedsforsikring?

Så kan I altid kontakte jeres personlige rådgivere via tlf. eller mail. for at blive opdateret på jeres aftale.

Kontakt os