Forebyggelse af cyberangreb

Cyberangreb udgør en stadig stigende trussel mod både små og store virksomheder. Det er derfor vigtigt, at virksomheder af alle størrelser og fra alle brancher tager cybersikkerhed alvorligt og har fokus på forebyggelse, så de er klar, hvis de skulle blive ramt. Med en cyberforsikring og solid plan for håndtering af et cyberangreb står virksomheden stærkere, hvis uheldet skulle være ude.

Hvorfor er forebyggelse vigtig?

Når en virksomhed bliver ramt af et cyberangreb, kan det få store økonomiske og omdømmemæssige konsekvenser og i værste fald betyde, at virksomheden ikke længere kan fortsætte driften. Angrebene rammer ofte via phishing, malware, ransomware eller sårbarheder i systemer, og de er en trussel for virksomheder i alle størrelser og brancher. Det er derfor vigtigt, at I tænker beskyttelse mod cyberkriminalitet ind i virksomhedens sikkerhedsstrategi på niveau med andre typer af trusler som fx brand og arbejdsskader.

Hvad kan I gøre?

Der er flere ting, virksomheder kan gøre for at forebygge cyberkriminalitet. Ingen kan undgå risikoen for cyberangreb, men med forebyggelse kan man gøre det sværere for de cyberkriminelle at lykkes med deres angreb og ikke mindst gøre det nemmere for virksomheden at komme godt igennem krisen, såfremt den skulle blive ramt. Forebyggelse af cyberangreb handler både om teknologi, sikkerhedsvaner, processer og planer for håndtering af et angreb.

6 gode råd til forebyggelse af cyberangreb

  • Hold systemer og software opdateret
    Uopdaterede systemer er en af de mest almindelige indgangsveje for hackere. Det er afgørende at have klare procedurer for regelmæssig opdatering og patching af operativsystemer, applikationer og firmware på netværksenheder.
  • Styrk adgangskontrollen
    Brug af stærke adgangskoder i kombination med multifaktorgodkendelse (MFA) er en effektiv måde at reducere risikoen for uautoriseret adgang. Adgang bør tildeles efter princippet om "least privilege", hvor medarbejdere kun får adgang til de systemer og data, de har brug for.
  • Uddan medarbejderne i cybersikkerhed
    Medarbejdere er ofte det svageste led i IT-sikkerheden. Derfor bør der investeres i løbende awareness-træning, der klæder personalet på til at genkende phishing-forsøg, social engineering og andre trusler.
  • Sikkerhedskopier og gendannelsesstrategi
    Regelmæssige, automatiserede backups af virksomhedens data bør være en del af en robust gendannelsesstrategi. Backups skal opbevares offline eller i separate miljøer og testes jævnligt for at sikre, at de virker i praksis.
  • Netværkssikring og segmentering
    Implementér firewalls, VPN-løsninger og netværksovervågning for at sikre, at uvedkommende ikke får adgang til virksomhedens netværk. Ved at segmentere netværket kan man begrænse spredning af malware og begrænse skader ved eventuelle brud.
  • Cyberforsikring
    Få en cyberforsikring, der dækker din virksomheds behov. Med en cyberforsikring er virksomheden dækket økonomisk ved fx ransomware eller krav fra tredjepart. Herudover vil der typisk blive tilbudt bistand til hurtig genetablering af driften, pressehåndtering og juridisk bistand. Men dækningerne er individuelle, så I skal altid tjekke vilkårene i jeres specifikke aftale.

Har I styr på cybertruslen?

I en tid hvor cyberkriminaliteten bliver stadigt mere sofistikeret, er det afgørende, at virksomheder er godt rustede i tilfælde af et angreb. Hos Söderberg & Partners kan du få hjælp til den cyberforsikringsløsning, der passer til jeres virksomhed.

Kontakt os i dag, så vi kan se på, hvordan I kan sikre jeres virksomhed bedst muligt

Vi får ofte disse spørgsmål