Typer af pensions­opsparinger

Det er vigtigt at have styr på sin pensionsopsparing, så man kan leve det liv, man drømmer om, når man en dag går på pension og får mere tid til de ting, man holder af. Pensionsverdenen kan dog være lidt af en jungle at finde rundt i, og det kan virke uoverskueligt og tidskrævende at skulle sætte sig ind i de muligheder, der er. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være. Hos Söderberg & Partners har vi mange års erfaring inden for pensionsområdet og tilbyder uafhængig rådgivning til både virksomheder og private.

De rigtige valg for din pension

Når du skal træffe beslutninger omkring din pensionsopsparing, er det vigtigt, at du er godt informeret, så du får den løsning, der passer bedst til lige præcis dig.

Når vi her hos Söderberg & Partners rådgiver vores kunder omkring firmapension og private pensionsopsparinger, gør vi det ud fra den enkeltes individuelle situation og de ønsker og mål, der måtte være for fremtiden. Det betyder, at vi gør mulighederne så transparente og gennemskuelige som muligt, så de beslutninger, der skal tages, bliver truffet på en oplyst baggrund.

Overvejelser

En af de ting, man skal overveje i forhold til valget af pensionsopsparing, er, hvordan man gerne vil have pengene udbetalt, når man en dag går på pension. Vil man have et større beløb på én gang og selv administrere pengene, eller vil man hellere have det opsparede beløb udbetalt løbende. Mulighederne for udbetaling styres nemlig af, hvilken type pensionsopsparing man har valgt, så det er vigtigt, at man får valgt rigtigt. Man kan selvfølgelig også vælge mere end én type opsparing, hvis man gerne vil have mulighed for forskellige typer af udbetaling.

En anden ting, der er værd at have med i sine overvejelser, er skattereglerne for de forskellige typer af pensionsopsparinger. Det er vigtigt, at man er blevet sat ind i reglerne for fradrag samt skat og afgift på udbetalingerne, så der ikke dukker noget op, man ikke har været forberedt på.

Det er med andre ord rigtig vigtigt, at man kender til forskellighederne i forhold til eksempelvis ratepension, livrente og aldersopsparing, så man kan træffe de rigtige valg og i sidste ende få den pensionisttilværelse, man har gået og regnet med.

Tryghed omkring fremtiden

Vi forstår vigtigheden af at føle sig helt tryg ved sin pensionsopsparing. At man føler, at der er styr på den, og at man har fået truffet de nødvendige valg, så økonomien er på plads til pensioneringen. Vi er din pålidelige rådgiver og sparringspartner, der hjælper dig med at finde rundt i muligheder og skatteregler, så du kan træffe de rigtige beslutninger om din økonomiske fremtid.

For at give dig et overblik har vi beskrevet de mest gængse pensionstyper til dig herunder. Det burde give dig et fint indblik i, hvad de forskellige opsparinger indeholder, og hvad der kan være af fordele og ulemper.

Kontakt os og få en snak om fremtiden 

Kontakt

Bliv ringet op af en erfaren rådgiver - helt uforpligtende!