Sundheds­forsikring

Der kan være lang ventetid til undersøgelse og behandling hos speciallæger og offentlige sygehuse i Danmark. Derfor vælger flere og flere danskere en sundhedsforsikring, da den som regel forkorter ventetiden, og man derfor ikke skal gå lige så længe og vente på afklaring og behandling.

Hvad er en sundhedsforsikring

En sundhedsforsikring er en slags privat forsikring med dækninger inden for det sundhedsfaglige.

Med denne type forsikring kan du i mange tilfælde blive hurtigere undersøgt og komme hurtigere i behandling, end der er mulighed for i offentligt regi. Sundhedsforsikringen erstatter dog ikke den offentlige sygesikring, men betragtes af mange som et rigtig godt og trygt supplement. Forsikringen dækker som regel bredt, men de præcise dækninger afhænger af den aftale, du tegner.

Hvad dækker en sundhedsforsikring

Tegner du en sundhedsforsikring, vil du typisk være dækket godt ind, hvis du skulle få brug for hjælp til dit fysiske og psykiske helbred. Det varierer dog fra aftale til aftale, hvilke dækninger man har, så det er en god idé at sætte sig ind i dette fra start, så man er forberedt, såfremt man skulle få brug for hjælp.

Dækninger i en sundhedsforsikring kan f.eks. være

 • Behandling på privathospital
 • Fysioterapi og kiropraktik
 • Akupunktur og zoneterapi
 • Diætist
 • Psykologhjælp
 • Genoptræning
 • Akut krisehjælp
 • Misbrugsrådgivning

Hvad dækker en sundhedsforsikring ikke

En sundhedsforsikring dækker ikke pludseligt opstået sygdom, der kræver øjeblikkelig behandling. Her skal man ringe 112 og følge behandlingen inden for den offentlige sygesikring. Man kan heller ikke regne med, at familien er meddækket. I nogle tilfælde kan børn op til 18[LS1]  år være dækket ind under forælderens aftale, mens ægtefælle/samlever ikke er, så dette er også en god idé at få tjekket fra start. Dog tilbydes nærmeste familie som regel meddækning som tilkøb ved egenbetaling.

Behandlinger en sundhedsforsikring ikke dækker kan f.eks. være

 • Kosmetiske behandlinger
 • Hængende øjenlåg
 • Fedmeoperationer
 • Sygdom der kræver hurtig assistance (f.eks. vagtlæge, skadestue, blodpropper)
 • Undersøgelse/behandling af sygdom/skade der er opstået, inden forsikringen blev tegnet
 • Sygdom/skade der er opstået i udlandet

Er en sundhedsforsikring nødvendig

Det er ikke nødvendigt at have en sundhedsforsikring, da du er dækket ind under den offentlige sygesikring. Det er dog blevet mere og mere udbredt, at medarbejdere får tilbudt en sundhedsforsikring som en del af pensionsaftalen på deres arbejdsplads. Og det er ikke kun dem, der har en sundhedsforsikring, der har glæde af denne type forsikring. For når mere end 2,5 millioner danskere bruger deres sundhedsforsikring ved sygdom og behandling, bliver køerne, og dermed også ventetiderne, i det offentlige kortere, så andre kommer hurtigere til.

Mere om sundhedsforsikring

Kontakt

Bliv ringet op af en erfaren rådgiver - helt uforpligtende!

*Dette kontaktsamtykke omfatter koncernforbundne selskaber under Söderberg & Partners Danmark Forsikringsmæglervirksomhed A/S CVR-nr. 35836160 og samarbejdspartnere til koncernen herefter samlet benævnt Söderberg & Partners. Vi tilføjer løbende nye samarbejdspartnere og nye virksomheder til koncernen. Du kan til enhver tid se, hvem vi er på www.soderbergpartners.dk/om-os/kontor/


Med dette samtykke afgiver du oplysninger om navn, e-mailadresse, telefonnummer og postnummer. Söderberg & Partners gemmer og anvender disse oplysninger til administration og til at kontakte dig på baggrund af din anmodning. Du kan læse mere om, hvordan vi behandler dine personoplysninger i Söderberg & Partners' Databeskyttelsespolitik.

Du har til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke. I så fald bedes du kontakte os på info@soderbergpartners.dk.