Nye bæredygtige vaner og 780.000 kr. til Red Barnet

31 maj 2024
Det var resultatet af Söderberg & Partners' bæredygtighedsmåned, der blev gennemført i maj. Målet var at skabe opmærksomhed omkring bæredygtighed og opmuntre medarbejderne til at træffe mere bæredygtige beslutninger i deres hverdag. Alle medarbejdere havde hele måneden mulighed for at optjene point ved at gennemføre så mange bæredygtighedsudfordringer som muligt. Point, der efterfølgende blev konverteret til en donation til Red Barnets uddannelsesprojekt i Ukraine.

En måned med fokus på bæredygtighed

Maj måned blev i år en international bæredygtighedsmåned for alle Söderberg & Partners’ medarbejdere i Sverige, Norge, Danmark, Finland og Holland. Formålet med denne måned var at øge medarbejdernes viden og opmærksom omkring økonomisk, social og økologisk bæredygtighed, og at få medarbejderne til at forstå rækkevidden af ​​bæredygtighed - hvordan vi kan gøre en forskel som virksomhed, og hvordan alle kan bidrage på individuelt plan gennem små adfærdsændringer i hverdagen.

I løbet af måneden blev der arrangeret inspirationsforedrag og workshops, og så var alle medarbejdere delt op i teams, der konkurrerede om at optjene flest point til Red Barnet-projektet. Konkurrencen foregik i app’en Deedster, hvor der skulle gennemføres forskellige bæredygtighedsudfordringer, der udover point også gav viden om bæredygtighed og inspiration til mere bæredygtige vaner.

"Vores rejse mod at blive mere bæredygtig er ikke et sprint, men et maraton. For hvert skridt, vi tager, kommer vi tættere på vores mål.  Bæredygtighedsmåneden er en fantastisk måde for os at engagere vores medarbejdere på og få dem til at deltage i vores bæredygtighedsmaraton, så vi kan løbe længere sammen", siger Lingyi Lu, chef for bæredygtighed hos Söderberg & Partners.

Støtte til Red Barnets uddannelsesprojekt i Ukraine

Målet med bæredygtighedsudfordringerne i Deedster var at reducere vores klimaaftryk og skabe opmærksomhed omkring bæredygtighed. Herudover genererede hver gennemført udfordring også point, der blev konverteret til en donation til Red Barnet.

Tilsammen lykkedes det medarbejderne at indsamle 780.000 kr. Penge, der skal støtte Red Barnets vigtige uddannelsesprojekt i Ukraine. Tanken er, at donationen skal bidrage til at

  • give elever, lærere og andet pædagogisk personale psykosocial støtte
  • forberede beskyttelsesrum på skolerne, hvilket gør det muligt at holde flere skoler åbne
  • yde støtte til børn, der er kommet bagud i deres uddannelse under krigen, i form af såkaldte "indhentnings-klasser"

"Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed til Söderberg & Partners for det store bidrag til børnenes fremtid i Ukraine. At investere i uddannelse under nødsituationer handler ikke kun om øjeblikkelig nødhjælp. Det er en investering i den fremtidige modstandsdygtighed og trivsel for de berørte børn og lokalsamfund," siger Denis Puzhalin, vicedirektør for Programudvikling og kvalitet hos Save the Children Ukraine.

Årlig begivenhed hos Söderberg & Partners

Söderberg & Partners har de foregående år haft en årlig bæredygtighedsuge, men i år er den tilbagevendende begivenhed blevet udvidet til en måned, blandt andet efter ønske fra medarbejderne.

Sidste år samlede de hele 753.272 kr. ind til den innovative løsning Solvatten, der hjælper mennesker i udviklingslande med rent drikkevand. Solvatten er en innovativ beholder, der ved hjælp af solenergi renser vand for vira og vandbårne bakterier, så det kan bruges som drikkevand.

Læs også vores seneste bæredygtighedsanalyse